Vagthavende dyrlæges behandling samt overdragelse til anden dyrlæges videre behandling af tilskadekommen hest

2017-32-017-00003

En hest pådrog sig en skade på højre bagben i kodebøjningen, da den var på fold d. 17. juli. Den blev behandlet af en vagthavende dyrlæge A, som efter en grundig undersøgelse vurderede, at der ikke var sket skade på dybere strukturer. Såret blev renset og syet og hesten fik antibiotikabehandling og smertestillende medicin. Hesten stod opstaldet hos en dyrlæge B, som skulle overtage den videre behandling.

Ejer var af den opfattelse, at den vagthavende dyrlæge A ville tage kontakt til hendes dyrlæge B med henblik på informering om foretagne behandling samt vurdering af det videre behandlingsforløb. Vagthavende dyrlæge A var af den opfattelse, at ejer var informeret og ville videregive informationerne til sin faste dyrlæge. Den faste dyrlæge B havde opfattelsen af at såret var ukompliceret og valgte at give smertestillende medicin. Dyrlæge B tog ikke kontakt til dyrlæge A og tog ej heller forbindingen af, idet det var oplyst, at dyrlæge A havde sagt, at den ikke skulle af, om end der herskede uenighed omkring dette.

Det fremgår ikke af dyrlæge B´s forklaring, hvorvidt hun tilså hesten i perioden 17.-20. juli til trods for, at det fremgår, at hun havde ordineret metacam. Den 20. juli tog dyrlæge B forbindingen af, idet hesten var 4/5 grader halt og febril og seneskeden øm og varm. Hesten blev behandlet med antibiotika og fortsat smertebehandling. Hesten blev indlagt d. 21. juli. På hestehospitalet fandt man at der var lugtløst pus fra såret og ved ultralydsundersøgelse fandtes inflammatorisk reaktion i seneskeden til den dybe bøjesene og det proximale annular ligament. Hesten blev opereret, seneskeden renset og lokalbehandlet. Der fandtes læsion af det proximale annular ligament og betydelige mængder pus i seneskeden. Såret blev renset og delvist sutureret, således at fortsat drænage var mulig. Trods intensiv behandling de følgende dage med antibiotika og smertestillende medicin blev hesten aflivet den 25. juli, da den ikke responderede tilfredsstillende på behandlingen.